Wat is mediation?

En wat doet een mediator? Lees er meer over en ontdek de kracht van mediation: samen in gesprek gaan, met een betrokken mediator, neutraal en onpartijdig: ik ben er voor jullie allebei!
wat is mediation
samenlevingscontract ontbinden

Waarom mediation via Med4U?

  • Mediation is veel goedkoper en sneller dan via een advocaat: u hoeft immers niet twee advocaten te betalen en het werkt ook veel sneller. Waar advocaten zich kunnen verliezen in standpunten en juridische trucjes, zorgt mediation juist voor overleg en onderhandeling. Lees meer over ‘wat kost een mediator‘.

  • Jullie willen of moeten de relatie behouden of goed afsluiten (bijvoorbeeld bij scheiding en als er kinderen bij betrokken zijn).

  • Jullie zoeken een creatieve oplossing, omdat een juridische beslissing onzeker is en waarschijnlijk niet alles voor jullie kan oplossen.

  • Jullie werken samen aan een oplossing die daarom beter bij jullie zal passen.

  • Door de vertrouwelijkheid kan het makkelijker zijn bepaalde onderwerpen te bespreken.

  • Een mediator in Limburg kan in kortere tijd (en daarmee goedkoper) tot een oplossing leiden dan procederen bij de rechter.

  • Jullie willen de oplossing in eigen hand houden.

Wat is mediation?

Bij mediation brengt een onafhankelijke en neutrale bemiddelaar (de mediator) de communicatie weer op gang, begeleidt hij de gesprekken en bewaakt het proces.

De mediator kiest geen partij, blijft onafhankelijk en neutraal. Om deze reden neemt de mediator geen standpunten in, bedenkt hij geen oplossingen en neemt geen beslissingen. Dit doet u zelf en de mediator begeleidt u daarbij. U doet actief mee en zoekt gezamenlijk naar een creatieve oplossing. Het gaat bij mediation niet om winnen of verliezen, maar dat u beiden tevreden uit het conflict komt (een win-win oplossing).

Mediation kent twee belangrijke uitgangspunten:

Vrijwilligheid: geen van de betrokkenen kan gedwongen worden deel te nemen aan mediation.

Vertrouwelijkheid: alles wat tijdens de mediation wordt besproken is vertrouwelijk (alle betrokkenen hebben een geheimhoudingsplicht).

Business coach 0037
Wanneer-naar-een-mediator

Hoe verloopt het mediation proces?

Fase 1: Kennismaking, intake en afspraken maken (mediationovereenkomst).

Fase 2: Inventarisatie en in kaart brengen van de belangen. De kern van het conflict boven water krijgen en kijken wat voor u in de toekomst echt belangrijk is.

Fase 3: Uitwerken opties, waar nodig met ondersteuning van experts, zoals juristen, fiscalisten, financieel adviseurs e.d.

Fase 4: Onderhandelen over de opties.

Fase 5: Vastleggen en ondertekenen van de uitkomsten in een vaststellingsovereenkomst of convenant.  

Fase 6: Het convenant gaat naar via een advocaat naar de rechtbank en jullie scheiding wordt ingeschreven in de burgelijke stand. 

Fase 7: Nazorg. Jullie kunnen na de mediation altijd nog bij mij terecht. 

Neem contact op

Voor meer informatie, neem gerust contact op. U krijgt binnen één werkdag een reactie.

6 + 11 =

Mediation4u

 

Pim van der Hagen
Esdoornstraat 13
5712NS Someren
contact@med4u.nl
Tel: 06 51540236

Uw mediator regio Someren Asten Heusden Lierop Heeze Sterksel Maarheeze Geldrop Mierlo Helmond Eindhoven Weert Deurne

ADR voorlopig
× Direct Whatsapp contact