Samen uit elkaar

Ontdek de kracht van mediation: samen in gesprek gaan, met een betrokken mediator, neutraal en onpartijdig: ik ben er voor jullie allebei!
Pim-van-der-hagen-med4u

Ik help jullie! Scheiding met een mediator

Tijdens een scheiding komt er veel op jullie af.  Ook voor jullie kinderen. Er verandert veel, maar ouders blijf je altijd samen, ook als je gescheiden bent. Met hele goede begeleiding, waarin jullie allebei even veel gehoord worden, maken jullie uiteindelijk duidelijke en toekomst vaste afspraken waarin jullie je beiden in kunnen vinden en waarin de belangen van de kinderen centraal staan. Uit elkaar gaan is een emotionele gebeurtenis, het is dan ook belangrijk dat jullie elkaar begrijpen en elkaars emoties respecteren. Ook alle financiële, fiscale en juridische aspecten komen aan bod tijdens onze gesprekken. Een echtscheiding doen jullie samen. Hulp nodig bij scheiding? Hier bent u aan het juiste adres!

Wanneer naar de mediator?

Wanneer één van jullie aan de ander heeft verteld de relatie te willen beëindigen, is het verstandig om zo snel mogelijk naar de mediator te gaan. Hoe eerder jullie na de scheidingsmelding naar de mediator gaan, hoe beter. Samen kunnen we conflicten voorkomen en ik kan jullie op alle manieren ondersteunen tijdens het scheidingsproces. De eerste stap is natuurlijk dat jullie allebei achter de scheiding staan. Vanuit daar gaan we verder. Zijn jullie al gescheiden en willen jullie afspraken aanpassen doordat er omstandigheden zijn veranderd? Ook voor het wijzigen van het convenant, of het maken van een nieuwe alimentatieberekening kunnen jullie bij mij terecht. 

samenlevingscontract ontbinden

Kinderen scheiden mee

Als mediator ben ik neutraal en onpartijdig tijdens het scheidingsproces, behalve als het om de kinderen gaat. Hun belang staat voorop.  Voor iedere leeftijdsgroep zijn specifieke aspecten van belang en deze worden uitgebreid meegenomen in het proces. Door bijvoorbeeld een kindgesprek voelen jullie kinderen zich niet schuldig tegenover jullie als hij of zij bepaalde wensen uitspreekt. Later worden deze gesprekken weer teruggekoppeld zodat we hun wensen kunnen meenemen in het ouderschapsplan.

Want, wanneer jullie getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben én jullie hebben minderjarige kinderen, dan is het verplicht om een ouderschapsplan te maken. Dit kan een moeilijke stap zijn. De belangen van de kinderen staan voorop. Wat er onder andere in het ouderschapsplan moet staan is het volgende:

  • De verdeling van de verzorging en opvoeding van de kinderen;

  • De kosten van de verzorging en opvoeding van de kinderen (kinderalimentatie);

  • Hoe jullie elkaar over de kinderen informeren.

Familieconflict
Wanneer-naar-een-mediator

Scheiden en alimentatie

Als getrouwde ouders of ouders met een geregistreerd partnerschap hebben jullie de plicht om voor elkaar en voor jullie kinderen te zorgen, ook nadat jullie gescheiden zijn. Dit gebeurt door middel van kinderalimentatie en in sommige gevallen partneralimentatie. Allereerst wordt de kinderalimentatie berekend. Daarna wordt gekeken of er een plicht en ruimte is voor partneralimentatie. Ik zorg voor de juiste berekeningen. Financiële afspraken kunnen gevoelig liggen, daarom is het fijn om hier met een professionele mediator afspraken over te maken. Zo weten beide partijen dat de afspraken eerlijk worden gemaakt en is er alle ruimte om naar elkaar te luisteren en elkaars belangen te respecteren.

Hoe zit het met alle andere zaken?

Naast bovengenoemde zaken die geregeld moeten worden wanneer jullie besluiten uit elkaar te gaan, zijn er nog een aantal dingen die besloten moeten worden. Wanneer jullie gaan scheiden wordt bepaald hoe de verdeling van jullie bezittingen en schulden moet plaatsvinden. Zijn jullie in gemeenschap van goederen getrouwd? Hebben jullie een eigen huis?  Misschien een eigen bedrijf? Hoe zit het met erfenissen en opgebouwd partnerpensioen? En zo zijn er nog veel meer vragen die voorbij komen. Door alle emoties die vaak loskomen tijdens het scheidingsproces, is deskundige hulp erg prettig bij het regelen van deze dingen en het beantwoorden van alle vragen. Als erkend familiemediator ben ik uitstekend in staat jullie te begeleiden tijdens uw scheidingsproces. Samen voeren we gesprekken, kijken we naar elkaars wensen en belangen, indien kinderen betrokken zijn, wordt er veel aandacht aan het kind besteed, en uiteindelijk maken we concrete en duidelijke afspraken waar iedere partij zich in kan vinden. Ik help jullie graag naar een goede uitkomst van jullie scheiding. Of u nu op zoek bent naar een mediator in Limburg, mediator in Weert of mediator in Asten, ik help u graag verder. Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.

Neem contact op

Voor meer informatie, neem gerust contact op. U krijgt binnen één werkdag een reactie.

12 + 6 =

Mediation4u

 

Pim van der Hagen
Esdoornstraat 13
5712NS Someren
contact@med4u.nl
Tel: 06 51540236

Uw mediator regio Someren Asten Heusden Lierop Heeze Sterksel Maarheeze Geldrop Mierlo Helmond Eindhoven Weert Deurne

ADR voorlopig
× Direct Whatsapp contact