Een mediator biedt hulp bij scheiding

Ontdek de kracht van een mediator bij een scheiding: Samen in gesprek gaan, met een betrokken mediator, die neutraal en onpartijdig is; ik ben er voor jullie allebei!
ContactOver Pim

Mediatior scheiding nodig? 

Mediator scheiding | Tijdens een scheiding komt er veel op jullie af. Ook voor jullie kinderen. Er verandert veel, maar jullie blijven beide de ouders van jullie kinderen. Ook als jullie gescheiden zijn. Ik begeleid jullie in dit proces. Als een ervaren mediator scheiding zorg ik ervoor dat  jullie allebei even goed gehoord worden. Daarnaast zorg ik ervoor dat jullie uiteindelijk duidelijke en toekomst vaste afspraken maken waarin jullie elkaar in kunnen vinden en waarin de belangen van de kinderen centraal staan.

 

Uit elkaar gaan is een emotionele gebeurtenis

Scheiden met een Mediator limburg

Uit elkaar gaan is een emotionele gebeurtenis waarbij begrip en respect belangrijk zijn. Als een mediator bij scheiding help ik jullie daarbij. Naast deze onderwerpen kijkt de mediator ook naar de financiële, fiscale en juridische aspecten die van belang zijn om het bemiddelingsproces vlot te laten verlopen. Denk hierbij aan alimentatie of een echtscheidingsconvenant.  Ook deze onderwerpen komen aan bod tijdens onze gesprekken. Een echtscheiding doen jullie samen en met de hulp van een mediator als bemiddelaar wordt het makkelijker om afspraken te maken. Als Mfn mediator scheiding zorg ik voor een eerlijke bemiddeling. Benieuwd hoe ik dat precies doe? Lees dan het stappenplan dat hieronder is beschreven.

hulp bij scheiding
ADR voorlopig

Mediation bij scheiding: Stappenplan uitgewerkt

Als jullie gaan scheiden, komt er veel op jullie af. Het is als het ware een hele puzzel die moet worden gelegd. Door mijn stapsgewijze aanpak als mediator, leggen we samen die puzzel: ik kijk naar jullie situatie en stel een mediationtraject op om de voordelen van mediation te benutten.

  1. Voordat we starten met het regelen van jullie scheiding is het belangrijk dat jullie inzicht krijgen in de beweegredenen en de bijbehorende emoties, het waarom. Mogelijk zijn jullie er al lang uit, mogelijk worstelt een van jullie nog met vragen over het hoe en waarom. Daarom besteed ik hieraan aandacht.  
  2. Hebben jullie samen kinderen? Dan starten we met het ouderschapsplan. Desgewenst ga ik ook aan tafel met jullie kinderen om uit te leggen wat er gebeurt tijdens jullie scheiding en inventariseer ik hun behoeften en wensen. 
  3. Door middel van een handige checklist kijken we samen welke informatie jullie moeten aanleveren en waar we het allemaal over moeten hebben. 
  4. Dan volgt de financiële sessie waarin we het hebben over de kosten van de kinderen, eventuele partneralimentatie en de verdeling van jullie vermogen. Dat is ook het moment dat we het gaan hebben over jullie toekomstige woonsituatie.
  5. De volgende sessie komen er onderwerpen aan bod als de situatie met betrekking tot jullie pensioen, de inboedelverdeling en nog een aantal praktische zaken.
  6. Als jullie dan tot afspraken zijn gekomen dan stel ik het scheidingsconvenant op, dit is de samenvatting van jullie afspraken wat door de rechter wordt bekrachtigd.
  7. Jullie hoeven niet naar een advocaat. Ik zorg ervoor dat de stukken via mijn eigen advocaat worden ingediend.
  8. Mijn huisadvocaat zorgt er vervolgens voor dat de scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente in het persoonsregister. De datum waarop dat gebeurt is jullie formele echtscheidingsdatum.

    Benieuwd naar de mediation tarieven?

Familieconflict

Kinderen in scheiding

Tijdens en na een echtscheiding hebben kinderen aanzienlijke behoefte aan aandacht, ondersteuning en begrip. Het verwerken van de emoties die gepaard gaan met de scheiding verloopt vaak soepeler wanneer ze in staat zijn om hun gevoelens te uiten. Het is van cruciaal belang om je kinderen te laten weten dat je onvoorwaardelijk van hen houdt en dat ze geen enkele schuld dragen voor de echtscheiding, noch de oorzaak ervan zijn. Daarnaast is het essentieel om gezamenlijk voor een evenwichtige verdeling van de zorg- en opvoedingstaken te zorgen. Ook hierin zal ik, als mediatior scheiding, en indien nodig, begeleiden. Mediation bij scheiding nodig? Neem gerust contact met me op voor een vrijblijvend gesprek.

 

Ervaringen

Ik zou Pim zeker aanraden. Een erg deskundige mediator, die het hele traject zo begeleidt dat het eindresultaat voor beide personen goed voelt. Hij luistert goed en begeleidt je ook goed om elkaars belangen te begrijpen. Hij helpt daarin ook om tot een oplossing te komen als je daarin vastloopt. Verder werkt hij alles piekfijn en snel uit. Kortom ik zou iedereen die mediation nodig heeft, Pim aanraden.

- J te Nuenen

Ervaringen

“Wij liepen al bij een mediator maar we zaten na een aantal gesprekken muurvast. Het was ook complex. Met een eigen zaak, een huis…Uiteindelijk hebben we Pim erbij betrokken. Met creatieve vragen wist hij bij ons door te dringen en ons uit de impasse te halen en zijn we uiteindelijk tot een oplossing gekomen. “

- M te Geldrop

Ervaringen

“Menselijk, respectvol, vriendelijk en zeer kundig!”

- C te Veldhoven

Ervaringen

“Ik had zoveel vragen, zoveel onzekerheden. Stap voor stap hebben we het proces doorlopen met aandacht voor emotie en duidelijke uitleg voor wat er allemaal op mij af kwam. Uiteindelijk kon ik zelfs in het huis blijven wonen.”

- S te Geldrop

Ervaringen

Alles naar tevredenheid verlopen en goede informatie. Fijn dat beide partijen hun eigen oplossing konden kiezen.

- R te Eindhoven

Ervaringen

Er stond voorop dat we op een vriendelijke manier uit elkaar gingen. Hier zijn we goed in begeleid.

- A te Eindhoven

Ervaringen

Welke eigenschap was voor u het belangrijkst?

"Dat we er samen zijn uitgekomen met behulp van Pim

- D te Veldhoven

Ervaringen


"Gaf duidelijke uitleg. Goed werk geleverd!"

- C te Eindhoven

Ervaringen


"Pim, hartstikke bedankt voor alle hulp, steun en advies."

- D te Veldhoven

Ervaringen


"
Zeer deskundig en goed geholpen.  Bedankt!"

- J te Helmond

Ervaringen

"Fijn in de omgang en ruimte biedend voor beide partijen om standpunten kenbaar te maken"

- P te Someren

Ervaringen

"Kalm, prettig in de omgang, onpartijdig."

- D te Someren

Ervaringen

"Heel erg bedankt voor de goede hulp!"

- L te Heeze

Ervaringen

"Fijne sfeer, veel ruimte om vragen te stellen en duidelijke uitleg. Bedankt!"

- C te Veldhoven

Ervaringen

"Onpartijdig en betrokken"

- C te Helmond

Ervaringen

"Rust uitstralend en onafhankelijk"

- D te Helmond

Ervaringen

"Kiest geen partij. Het belang voor de kinderen stond voorop. Bedankt Pim voor je betrokkenheid en het vlot en soepel lopende traject. Ondanks de emotionele achtbaan wist je ieders belangen te behartigen!"

- I te Eindhoven

Ervaringen

“  Ik heb het als een prettig traject ervaren. De scheiding op zich is al moeilijk genoeg en ik ben door de professionaliteit, zeker geholpen in de verwerking. Nogmaals heel erg bedankt en ga op dezelfde voet door!”

- B te Veldhoven

Ervaringen

“ Menselijk, respectvol, zeer kundig. “

- C te Veldhoven

Ervaringen

“ Bedankt Pim voor de hulp en het fijne traject”

- M te Veldhoven

Ervaringen

“Bedankt voor de goede begeleiding en de goede zorgen om hier samen uit te komen!”

- B te Someren

Ervaringen

“Heel fijn geholpen. Keek echt in belang van mijn zoon. Liet mij uitpraten, zorgde ervoor dat mijn mening ook telde”

- L te Someren

Ervaringen

“Ik beveel mediation4U aan bij anderen: helemaal eens”

- T te Someren

Ervaringen

"Dankjewel Pim voor je snelle en kundige begeleiding.

Scheiden is niet leuk, maar als het dan toch moet is een mediation traject in mijn ogen de beste oplossing en ik ben erg tevreden over hoe het proces gelopen is: vlot, kundig, met ruimte voor een persoonlijke benadering en onpartijdig.

Fijn ook dat je zo goed uit kunt leggen wat er allemaal vastgelegd moet worden en wat de consequenties van de verschillende keuzen zijn."

 

G te Deurne

Neem contact op

Voor meer informatie, neem gerust contact op. U krijgt binnen één werkdag een reactie.

11 + 8 =

Mediation4u

 

Pim van der Hagen
Esdoornstraat 13
5712NS Someren
contact@med4u.nl
Tel: 06 51540236

Uw mediator in de regio Someren, Asten, Heusden, Lierop, Heeze, Sterksel, Maarheeze Geldrop,  Mierlo, Helmond, Eindhoven, Weert en Deurne.

ADR voorlopig
× Direct Whatsapp contact