Toevoeging vanuit rechtsbijstand?

Hier onder leest u of u mogelijk in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand.
Scheiden-met-een-mediator

Uw inkomen

Of u in aanmerking komt voor een toevoeging gaat de Raad voor Rechtsbijstand uit van uw inkomen in het peiljaar 2022. Dit inkomen ziet u eenvoudig terug in uw belastingaanslag of aangifte inkomstenbelasting 2022.

Wanneer jullie inkomen (per persoon) in 2022 lager was dan € 30.700 bruto per jaar (of € 44.000,- indien u thuiswonende kinderen heeft), kunt u recht hebben op gesubsidieerde rechtsbijstand (toevoeging). Het kan dus ook zijn dat één van u beiden recht heeft op een toevoeging of u kunt hier beiden recht op hebben.

Uw vermogen

Er bestaat geen recht op gesubsidieerde rechtsbijstand en gesubsidieerde mediation als het vermogen in box 3 in 2022 (het peiljaar) hoger is dan het op 2022 van toepassing zijnde drempelbedrag. Dit bedroeg € 31.747. Was het saldo van al uw bankrekeningen in uw aangifte over 2022 dus hoger dan dit bedrag, dan heeft u geen recht op een toevoeging. 

Eigen bijdrage

Wanneer u recht heeft op een toevoeging betaalt u, afhankelijk van uw inkomen, een eigen bijdrage van € 61,- of € 121,- voor de mediation.

Griffierechten

Naast deze eigen bijdrage betaalt u verder slechts een kleine bijdrage aan griffierechten. In het meest gunstige geval betaalt u per persoon dus slechts een kleine honderd euro voor de volledige scheiding!

Wanneer uurtarief

Wanneer u geen recht heeft op gesubsidieerde rechtsbijstand, werk ik op basis van het reguliere uurtarief.  U betaalt dan niet meer dan waar u gebruik van maakt. Bovendien verdient u de gemaakte kosten vaak weer terug. Door de juiste financiële en fiscale adviezen kunt u in de toekomst namelijk heel veel geld besparen.

In het eerste vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek kijken we wat er op u van toepassing is!

Neem contact op

Voor meer informatie, neem gerust contact op. U krijgt binnen één werkdag een reactie.

15 + 9 =

Mediation4u

 

Pim van der Hagen
Esdoornstraat 13
5712NS Someren
contact@med4u.nl
Tel: 06 51540236

Uw mediator regio Someren Asten Heusden Lierop Heeze Sterksel Maarheeze Geldrop Mierlo Helmond Eindhoven Weert Deurne

ADR voorlopig
× Direct Whatsapp contact