Familieconflict mediation

Ontdek de kracht van mediation: samen in gesprek gaan, met een betrokken mediator, neutraal en onpartijdig: ik ben er voor jullie allebei!
Mediation4u-Scheiding
Mediation4u-Scheiding

Hulp nodig bij familieconflict?

 

Familieconflicten kunnen soms heel hoog oplopen met soms nare gevolgen zoals het verbreken van het contact. Familieconflicten veroorzaken veelal veel verdriet en de familierelaties kunnen onder druk komen te staan. Een familieconflict verstoort het normale familieleven voor alle betrokken partijen en niemand heeft daar baat bij. Zelfs in hechte families kunnen de spanningen hoog oplopen door conflicten over erfenissen, zorg voor ouders, bedrijfsopvolging of andere familiekwesties. Samen kunnen we er voor zorgen dat het conflict niet uit de hand loopt en de familierelatie herstelt kan worden.

Samen naar de kern

Met Familie mediation help ik u met het oplossen van het conflict en uw relatie weer te herstellen. Met mediation kunnen we samen voorkomen dat kleine meningsverschillen uitmonden in veel grotere problemen. Vaak staan familieconflicten symbool voor dieper liggende problemen. Alleen het conflict oplossen is daarom niet voldoende, de oorzaak ligt vaak verder terug in het verleden van de familie. Kleine problemen die zich opstapelen kunnen de familie uiteindelijk opbreken wat resulteerde in één groot conflict. Hierdoor spelen emoties een grote rol in het oplossen van het conflict. Er is dan ook alle ruimte voor gesprekken waarin we met respect naar elkaar luisteren en het gezamenlijk doel is om dichter tot elkaar te komen. Ik help u op een neutrale en onpartijdige manier om samen tot de kern van het conflict te komen en tot een gezamenlijk oplossing te komen. Ons uiteindelijke doel is de familierelatie herstellen zodat alle betrokken partijen weer door één deur kunnen en weer kunnen functioneren als een normale familie.

Familieconflict
kids ruzie maken

Familieconflict bemiddeling

Bij mediation is het belangrijk dat alle betrokkenen bereid zijn tot het weer met elkaar in gesprek gaan. Vaak vinden zij dat lastig. Stap 1 is dat ik met alle betrokkenen een eerste individueel intakegesprek voer. Wat is zijn of haar zienswijze op het conflict en de oorzaak daar van? Zo krijg ik als mediator een goed beeld van de kern van het conflict en biedt het mij aanknopingspunten voor stap 2: de mediation. De mediation houdt in dat we een gezamenlijke sessie houden. Lees meer over “wat is mediation“. Vaak zijn 1 tot 2 sessies al voldoende om het conflict op te lossen.

Wanneer-naar-een-mediator

Wat kost een mediator?

Benieuwd naar de mediator tarieven? Ik werk op basis van mijn uurtarief. Ik geef u vooraf een duidelijke indicatie van de tijd die ik verwacht te besteden. Mijn uurtarief vindt u hier. Uiteraard kunt u afspreken om de kosten te verdelen. En bedenk altijd: wat kost het ons als we er niet mee aan de slag gaan? Aan verdriet, negatieve energie en misschien ook wel aan geldelijk verlies.

Ik help u graag. Naast familieconflicten is mediator Limburg ook gespecialiseerd in hulp bij scheiding. Stuur een mailtje naar contact@med4u.nl en ik neem binnen 1 werkdag contact met u op.

Neem contact op

Voor meer informatie, neem gerust contact op. U krijgt binnen één werkdag een reactie.

8 + 2 =

Mediation4u

 

Pim van der Hagen
Esdoornstraat 13
5712NS Someren
contact@med4u.nl
Tel: 06 51540236

Uw mediator regio Someren Asten Heusden Lierop Heeze Sterksel Maarheeze Geldrop Mierlo Helmond Eindhoven Weert Deurne

ADR voorlopig
× Direct Whatsapp contact