Geregistreerd partnership ontbinden

Ontdek de kracht van mediation: samen in gesprek gaan, met een betrokken mediator, neutraal en onpartijdig: ik ben er voor jullie allebei!
Familieconflict
samenlevingscontract ontbinden

Ontbinden geregistreerd partnerschap en samenlevingscontract – Professionele begeleiding voor een nieuwe start

 

Het is nooit makkelijk om uit elkaar te gaan, vooral wanneer het gaat om een geregistreerd partnerschap of er sprake is van een samenlevingscontract. Er komt veel kijken bij het ontbinden van deze juridische verbintenissen. Deskundige begeleiding is hierbij raadzaam. Ik kan jullie helpen in deze moeilijke fase in je leven.

Samenlevingscontract ontbinden: eenvoudig en lostenbesparend

Als jullie besluiten het samenlevingscontract te ontbinden, kan ik jullie helpen. Je hoeft dan niet direct een notaris in te schakelen. Een professionele ontbindingsbrief en hulp van een mediator kunnen uitkomst bieden en kosten besparen. Geen zorgen over alle wettelijke eisen; een kort verhaal in eigen woorden kan al volstaan. 

 

Financiële zaken en kinderen: heldere afspraken

Bij het ontbinden van een samenlevingscontract zullen afspraken moeten worden gemaakt over o.a. de verdeling van inboedel, banktegoeden en eventuele spaarproducten. Hebben jullie samen kinderen? Een ouderschapsplan is verplicht, zelfs als jullie niet getrouwd zijn. Als ervaren mediator help ik jullie bij het maken van alle nodige afspraken in het belang van de kinderen.

Gezamelijke koopwoning?  

Bij een gezamenlijke koopwoning is het cruciaal goede afspraken te maken en dat deze goed worden vastgelegd. Staan jullie beiden als eigenaar ingeschreven bij het Kadaster? Je spreekt zelf af wie in de woning blijft wonen. Diegene die in de woning wil (en kan) blijven wonen moet de ander dan uitkopen.  Wanneer het uitkopen van de ander niet mogelijk is in jullie situatie kunnen jullie samen de huidige woning verkopen waarna jullie met de eventuele opbrengst los van elkaar een nieuwe woning zoeken.

Business coach 0037
partnership-ontbinden
Indexering-partner--en-kinderalimentatie-per-1-januari-2022

Neem de eerste stap naar een nieuwe start

Voor een soepele overgang en professionele begeleiding bij het ontbinden van geregistreerde partnerschappen en samenlevingscontracten, sta ik voor jullie klaar. Neem contact met mij op voor een vrijblijvend gesprek, waarin ik graag uitleg waarom mediation verstandig is. Laat mij jullie beide helpen een nieuwe weg in te slaan.

Neem contact op

Voor meer informatie, neem gerust contact op. U krijgt binnen één werkdag een reactie.

10 + 14 =

Mediation4u

 

Pim van der Hagen
Esdoornstraat 13
5712NS Someren
contact@med4u.nl
Tel: 06 51540236

Uw mediator regio Someren Asten Heusden Lierop Heeze Sterksel Maarheeze Geldrop Mierlo Helmond Eindhoven Weert Deurne

ADR voorlopig
× Direct Whatsapp contact