Waarom arbeidsmediation voor werknemers?

Een conflict met je werkgever kan vervelende gevolgen hebben. Misschien voel je je niet gehoord of ben je ziek geworden van de sfeer op de werkvloer. Als werknemer voel je je al snel overlopen door de werkgever, waardoor conflictoplossing moeilijk kan worden. Na verloop van tijd spelen bepaalde emoties ook een rol waardoor het lastig kan worden er samen uit te komen. Het laatste wat jij of je werkgever wilt is langdurig ziekteverzuim omdat jullie niet meer samen door één deur kunnen. In dat geval kan arbeidsmediation je helpen. Als onpartijdige mediator kan ik helpen om je meer gesteund te laten voelen en samen naar de kern van het conflict te gaan en dit proberen op te lossen, met oog voor beide partijen. Ook kan arbeidsmediation worden ingezet bij teams als de onderlinge verhoudingen zijn verstoord, of tussen ondernemingsraad (OR) en bestuurder.

Waarom arbeidsmediation voor werkgevers?

Een arbeidsconflict kan leiden tot grote schade voor zowel werkgever als werknemer.  Niet alleen in de vorm van verlies van arbeidsproductiviteit en hoge verzuimkosten, maar het beïnvloed ook de sfeer op de werkvloer. Wanneer een arbeidsconflict uit de hand loopt, is er zelfs risico op langdurig ziekteverzuim. Dit is voor beide partijen natuurlijk geen oplossing.

​Wanneer u merkt dat u er samen niet meer uitkomt en overleg niet meer werkt, kan ik, als onafhankelijke arbeidsmediator, u door middel van enkele gesprekken verder helpen. Tijdens deze gesprekken doen jullie nieuwe inzichten op waardoor er weer naar elkaar geluisterd wordt en het conflict opgelost kan worden. Arbodiensten, bedrijfsartsen en HR medewerkers weten steeds vaker de weg te vinden naar arbeidsmediation. Door de vertrouwelijkheid en de neutrale opstelling van mediation kan het makkelijker zijn bepaalde onderwerpen te bespreken.​

Hoe het werkt

Voordat we beginnen aan de mediationsessies, is het belangrijk dat beide partijen vrijwillig willen deelnemen aan mediation en dat jullie allebei bereid zijn om tot een oplossing te komen. De afspraken over het mediationtraject, worden vastgelegd in een mediation overeenkomst. Alles wat we bespreken is vertrouwelijk.  Daarna volgt een individueel gesprek met beide partijen waar jullie je problemen op tafel kunnen leggen. Hierna volgt een gezamenlijk gesprek. Vaak zijn enkele gesprekken al voldoende om er voor te zorgen dat beide partijen komen tot een oplossing. De uitkomsten hiervan leggen we vast in een vaststellingsovereenkomst. Meer weten? U kunt contact met mij opnemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

× Stuur een berichtje